Archieven

Over Lea

Ik ben op 10 juli 1958 geboren in Enschede. En opgegroeid in Utrecht waar ik mijn HBO-diploma Medisch Analiste haalde. Met dit diploma ben ik alweer jaren lang aan het werk in de reguliere gezondheidszorg.

 

Ik heb altijd iets met de medemens gehad. Wilde er altijd zijn voor een ander, maar vergat daardoor mijzelf regelmatig. Nadat mijn oudste zus overleed in 2002 brak er voor mij een totale verandering aan.  Had een heel druk gezin waarin ik tegen problemen aanliep waar ik niet goed raad mee wist. Ben met daar toen mee (en met mijzelf) aan het werk gegaan. Toen daar rust in kwam, en in mezelf, besloot ik om mijn hart te gaan volgen en een opleiding te gaan volgen. Maar dan niet volgens de traditionele manier van genezen maar volgens de Oosterse geneeswijze (TCM). Hier was een lange studie voor nodig . Deze studie heb ik in 2012 afgerond. Vandaar dat ik nu mijn eigen praktijk “De Zonnestraal” begonnen ben. Om mijzelf te kunnen registreren bij een beroepsvereniging (VBAG) heb ik daarna mijn HBO Westers Medische Basiskennis diploma gehaald. Hierdoor is het ook mogelijk om mijn behandelingen te declareren bij de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. (Check je eigen zorgverzekering) Om aangesloten te kunnen blijven moet ik mij ieder jaar bijscholen op verschillende niveaus. Zo blijf ik “up to date”

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2014, in .

Praktijk

De Zonnestraal” is een belangrijk begrip in mijn dagelijkse leven en staat voor mij als licht en energie, dus het leven. Zonder deze ingrediënten kunnen mensen niet leven. Vanuit deze gedachte heb ik deze naam voor mijn praktijk gekozen.

Mijn passie is om  mannen, vrouwen en ook kinderen te helpen weer in balans te komen en zon in hun leven te laten gaan stralen waardoor zij het dagelijkse leven weer aan kunnen.
Het doel van mijn behandelingen is niet om alleen bestaande klachten op te lossen of te verlichten, maar ook om het aanwezig zijn en de oorzaken ervan te begrijpen en zo het terug keren van deze klachten te voorkomen. Wij gaan dus samen dit proces aan om dit inzicht te creëren.
Lang voordat ziektes zich openbaren geeft het lichaam aan dat er blokkades zijn waardoor de energie niet meer vrij kan stromen.
Vage klachten waarmee je vaak weer naar huis wordt gestuurd kunnen goed behandeld worden door mijn complementaire behandelmethoden.

Een klacht staat nooit op zichzelf, het is een uiting van je hele lichamelijke en mentale systeem.
Mijn behandelingen, begeleiding en advies zijn gericht om jouw vitale kracht en gezondheid te stimuleren.

In mijn praktijk de Zonnestraal in Maurik, in de Betuwe, kun je terecht voor verschillende ondersteunende behandelingen. Wij kunnen samen bepalen welke van de onderstaande behandelingen of ondersteuning past bij jouw klachten.

Meer informatie over mij vind je hier

Waar kun je één van mijn behandelingen voor inzetten?
De behandelingen, waaronder Shiatsu, zijn heel geschikt voor zowel behandeling als preventie van veel verschillende klachten zoals:

  • Spanningsklachten zoals: hoofdpijn, migraine, stress en burn-out, SRI en schouder- en nekklachten
  • Overgangs- en menstruatieklachten zoals: buikkrampen, opvliegers, koude handen/voeten en  menopauze
  • Weerstand zoals: verkoudheid, griep en de algemene weerstand
  • Longproblemen zoals: astma en bronchitis
  • Psychische klachten zoals: slecht slapen, nervositeit, emotionele klachten en eetproblemen
  • Zwangerschap zoals: kinderwens, zwangerschapsklachten en zwangerschapsbegeleiding
  • En natuurlijk ook maag, darm, blaas, spijsvertering klachten
  • Ontspanning zowel mentaal als lichamelijk
  • Scheefstand van het bekken waardoor ook andere klachten kunnen ontstaan waaraan je niet direct denkt bv onverklaarbare rugklachten

Voor wie?
De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen vanaf 3 jaar.

Nota bene: De behandelingen kunnen heel  geschikt zijn om een reguliere medische behandeling te ondersteunen. Het is daarbij van belang dat je bij een medisch arts/specialist in behandeling bent. Een behandeling is een aanvulling en kan nooit een vervanging zijn van een reguliere behandeling.

Praktijk “de Zonnestraal” is gevestigd in Maurik (Buren) in de Betuwe, Gelderland.

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2014, in .