Archieven

Dorn Therapie

Iedereen maakt wel eens een val, een misstap, ischias, of zomaar een verkeerde draai mee waardoor er wat verschoven wordt in de gehele wervelkolom. Soms corrigeert het lichaam dit zelf, en soms heb je daar wat hulp bij nodig. De gevolgen van langdurende verschuivingen zijn omvangrijk.
Er ontstaan dan ook blokkades rondom de gewrichten van de wervelkolom die dan op zich weer schade aan kunnen richten in het omliggende weefsel. Hierdoor kunnen dan weer orgaanfuncties verstoord worden.

De Dorn therapie is een subtiele en zachte methode om een beenlengte verschil op te heffen, een eventuele scheefstand van het bekken te corrigeren en rugwervels recht te zetten en weer mobiel te maken.
Door een klein beenlengte verschil of een scheefstand van het bekken/SI gewricht kunnen diverse ernstige pijnklachten ontstaan.

De kern van de Dorn-therapie is dat de wervels en een scheefstand van het bekken gecorrigeerd worden tijdens een zwaaiende beweging met arm of been die door u zelf gemaakt wordt. Dit maakt de kans op napijn of blessures heel klein.

Een Dorn therapeut kijkt ook naar de mens in zijn totaliteit. En niet alleen naar de beperkingen die van de lichamelijke functies, maar ook de geestelijke en emotionele gesteldheid van de mens.

Deze therapie is ontwikkeld door Dieter Dorn en Herman Koch en naar Nederland gehaald door Idelette Eijgenaar.
Bij haar heb ik ook de “Dorn Therapie” cursussen gevolgd en pas ik deze toe in een behandeling.

Behandeling:
Hierbij beginnen we met het beenlengte verschil op te heffen en daarna het bekken recht te zetten. Daarna worden alle rugwervels langs gelopen om te kijken of er daar ook een scheefstand aanwezig is.
De wervels die iets scheef staan worden met zachte druk van de duim weer op hun plaats gezet terwijl de cliënt met zijn arm of been ritmisch heen en weer zwaait. De Dorn methode corrigeert namelijk altijd in de beweging en daarom is het een niet pijnlijke manier van corrigeren en er wordt ook niets geforceerd.

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om de wervels permanent gecorrigeerd te krijgen.

Een Dorn behandeling kan afgesloten worden met een “Breuss massage”
Dit is een speciale wervel en rug massage die ook erg ontspannend werkt. De behandelde wervels en spieren krijgen door deze massage de kans zich aan de nieuwe, eigenlijk de natuurlijke, situatie aan te passen.

Behandeling en Intake Dorn behandeling en Breuss massage is €75
Dorn behandeling inclusief Breuss massage is  € 60
De behandeling duurt ongeveer 60-90 minuten.

Wil jij van je onverklaarbare rugpijnen af…?  Klik hier

Dit bericht is geplaatst op 16 oktober 2019, in .

Over Lea

Ik ben op 10 juli 1958 geboren in Enschede. En opgegroeid in Utrecht waar ik mijn HBO-diploma Medisch Analiste haalde. Met dit diploma ben ik alweer jaren lang aan het werk in de reguliere gezondheidszorg.

 

Ik heb altijd iets met de medemens gehad. Wilde er altijd zijn voor een ander, maar vergat daardoor mijzelf regelmatig. Nadat mijn oudste zus overleed in 2002 brak er voor mij een totale verandering aan.  Had een heel druk gezin waarin ik tegen problemen aanliep waar ik niet goed raad mee wist. Ben met daar toen mee (en met mijzelf) aan het werk gegaan. Toen daar rust in kwam, en in mezelf, besloot ik om mijn hart te gaan volgen en een opleiding te gaan volgen. Maar dan niet volgens de traditionele manier van genezen maar volgens de Oosterse geneeswijze (TCM). Hier was een lange studie voor nodig . Deze studie heb ik in 2012 afgerond. Vandaar dat ik nu mijn eigen praktijk “De Zonnestraal” begonnen ben. Om mijzelf te kunnen registreren bij een beroepsvereniging (VBAG) heb ik daarna mijn HBO Westers Medische Basiskennis diploma gehaald. Hierdoor is het ook mogelijk om mijn behandelingen te declareren bij de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. (Check je eigen zorgverzekering) Om aangesloten te kunnen blijven moet ik mij ieder jaar bijscholen op verschillende niveaus. Zo blijf ik “up to date”

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2014, in .

Shiatsu

Shiatsu is een oude Japanse methode van masseren, waarbij vingerdruk wordt uitgeoefend op acupunctuurpunten langs energie banen.
Shiatsu betekent ook letterlijk: druk met de vingers
Deze punten zijn plaatsen waar de energiestroom gemakkelijk kan worden geblokkeerd en zodoende orgaanfuncties kan belemmeren.
Zie het als een buis die verstopt zit met een propje. Hier kan dus geen vloeistof meer doorheen. Door dit propje te verwijderen is de buis weer open en kan er weer van alles doorheen.
Deze blokkades kunnen zich uiten in bv pijn, stijfheid, hoofdpijn, nekpijn etc.

Door subtiele druk uit te oefenen op het lichaam, met de duimen, vingers, handpalmen en ellebogen worden deze blokkades opgeheven en kan de lichaamsenergie weer vrij gaan stromen.
Hier komt dan ook het zelf helend vermogen van een lichaam tot uiting. Het zal weer gaan doen waar het goed in is.
Shiatsu Therapie kan heel breed ingezet worden. Zowel preventief als echt klacht gericht.

Preventief:

 • Hierbij mag je denken aan het opbouwen van je weerstand zodat je de winter goed doorkomt.
 • En aan hooikoorts in het voorjaar, hiermee dien je te starten in de winter.

Herken je bij jezelf de volgende klachten, dan kan ik je daarbij helpen.

Bijvoorbeeld:

 • Spanningsklachten zoals: hoofdpijn, migraine, stress en burn-out, SRI en schouder- en nekklachten
 • Overgang- en menstruatieklachten zoals: buikkrampen, opvliegers, koude handen/voeten en menopauze
 • Weerstand zoals: verkoudheid, griep en de algemene weerstand
 • Longproblemen zoals: astma en bronchitis
 • Psychische klachten zoals: slecht slapen, nervositeit, emotionele klachten en eetproblemen
 • Zwangerschap zoals: kinderwens, zwangerschapsklachten en zwangerschapsbegeleiding
 • En natuurlijk ook maag, darm, blaas, spijsvertering klachten
 • Rugpijn
 • Zelfs bij griep en verkoudheid kan Shiatsu verlichting brengen en het genezingsproces bevorderen zodat je er sneller doorheen bent.

De shiatsu behandelingen, massage, begeleiding en advies zijn gericht om jouw vitale kracht en gezondheid te stimuleren.

Tarieven:
Behandeling en intake volwassene is €75
Vervolg behandeling volwassene tussen de 60 en 90 minuten is €60
Behandeling en intake kinderen tot 12 jaar ongeveer 60 minuten  is €55.
Vervolg behandeling kinderen tot 12 jaar ongeveer 45 minuten is €40

Wil jij ook eens ervaren wat dit voor positief effect heeft op jouw lichaam en geest? Klik dan hier om een afspraak te maken. Je bent welkom.

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2014, in .

Praktijk

De Zonnestraal” is een belangrijk begrip in mijn dagelijkse leven en staat voor mij als licht en energie, dus het leven. Zonder deze ingrediënten kunnen mensen niet leven. Vanuit deze gedachte heb ik deze naam voor mijn praktijk gekozen.

Mijn passie is om  mannen, vrouwen en ook kinderen te helpen weer in balans te komen en zon in hun leven te laten gaan stralen waardoor zij het dagelijkse leven weer aan kunnen.
Het doel van mijn behandelingen is niet om alleen bestaande klachten op te lossen of te verlichten, maar ook om het aanwezig zijn en de oorzaken ervan te begrijpen en zo het terug keren van deze klachten te voorkomen. Wij gaan dus samen dit proces aan om dit inzicht te creëren.
Lang voordat ziektes zich openbaren geeft het lichaam aan dat er blokkades zijn waardoor de energie niet meer vrij kan stromen.
Vage klachten waarmee je vaak weer naar huis wordt gestuurd kunnen goed behandeld worden door mijn complementaire behandelmethoden.

Een klacht staat nooit op zichzelf, het is een uiting van je hele lichamelijke en mentale systeem.
Mijn behandelingen, begeleiding en advies zijn gericht om jouw vitale kracht en gezondheid te stimuleren.

In mijn praktijk de Zonnestraal in Maurik, in de Betuwe, kun je terecht voor verschillende ondersteunende behandelingen. Wij kunnen samen bepalen welke van de onderstaande behandelingen of ondersteuning past bij jouw klachten.

Meer informatie over mij vind je hier

Waar kun je één van mijn behandelingen voor inzetten?
De behandelingen, waaronder Shiatsu, zijn heel geschikt voor zowel behandeling als preventie van veel verschillende klachten zoals:

 • Spanningsklachten zoals: hoofdpijn, migraine, stress en burn-out, SRI en schouder- en nekklachten
 • Overgangs- en menstruatieklachten zoals: buikkrampen, opvliegers, koude handen/voeten en  menopauze
 • Weerstand zoals: verkoudheid, griep en de algemene weerstand
 • Longproblemen zoals: astma en bronchitis
 • Psychische klachten zoals: slecht slapen, nervositeit, emotionele klachten en eetproblemen
 • Zwangerschap zoals: kinderwens, zwangerschapsklachten en zwangerschapsbegeleiding
 • En natuurlijk ook maag, darm, blaas, spijsvertering klachten
 • Ontspanning zowel mentaal als lichamelijk
 • Scheefstand van het bekken waardoor ook andere klachten kunnen ontstaan waaraan je niet direct denkt bv onverklaarbare rugklachten

Voor wie?
De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen vanaf 3 jaar.

Nota bene: De behandelingen kunnen heel  geschikt zijn om een reguliere medische behandeling te ondersteunen. Het is daarbij van belang dat je bij een medisch arts/specialist in behandeling bent. Een behandeling is een aanvulling en kan nooit een vervanging zijn van een reguliere behandeling.

Praktijk “de Zonnestraal” is gevestigd in Maurik (Buren) in de Betuwe, Gelderland.

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2014, in .