Chakra Healing

Wat is een chakra?
Een chakra is een soort wiel of een draaikolk van energie. Ze zitten op de middellijn van je lichaam, van onder naar boven. Elk van de zeven chakra’s heeft zijn eigen werkingsgebied. Het bovenste en onderste chakra wijzen respectievelijk naar boven en onder, de andere chakra’s bevinden zich zowel aan de voor- als aan de achterkant van je lichaam.

Wat is de werking van een chakra?
Er stroomt altijd energie door je heen, ook al zie je die niet. Het is energie uit de kosmos en uit de aarde, een constante stroom die omhoog en omlaag loopt. De chakra’s zorgen ervoor dat deze zonder problemen door kan lopen. Als dit zo is, dan zit je lekker in je vel en loopt alles lekker.

Via deze chakra’s absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.
De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het “fysieke lichaam” in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Elke chakra heeft ook zijn eigen kleur.

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen(meridianen) die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, het geen weer tot andere problemen leidt.

Ik neem in al mijn behandelingen dit aspect mee en open de chakra’s wanneer dit nodig is. Dit heeft een positieve uitwerking op de behandeling die ik uitvoer.

Heb je hier vragen over, schroom niet om het te vragen. Ik leg het graag uit.

Wat zijn de 7 chakra’s?
Wortelchakra: Bevindt zich bij je stuitje en wijst naar beneden. Het helpt je aarden en je stabiel en zeker te voelen. (rood)
Sacraal(buik) chakra: Ter hoogte van de onderbuik, onder de navel. Dit chakra gaat over het uiten van emoties, je creativiteit en je seksualiteit. (oranje)
Zonnevlechtchakra: Ligt net boven je navel. De energie van dit chakra staat voor je passie, het durven innemen van je eigen ruimte, het voelen van je eigen identiteit en het kunnen bereiken van wat je wilt.(geel)
Hartchakra: Ligt midden op het borstbeen in de hartstreek. Het gaat hierbij om liefde geven en ontvangen en de liefde voor jezelf. (groen)
Keelchakra: Dit chakra bevindt zich op het strottenhoofd. De werking ligt in de communicatie, het kunnen uitdrukken wat je voelt en vindt. Dus ook eerlijk zijn naar jezelf hoort hierbij. (l.blauw)
Voorhoofd chakra: Staat ook wel bekend als het derde oog en ligt op je voorhoofd tussen je ogen. Het chakra staat voor aanvoelen, intuïtie en helder zien. (d.blauw)
Kruinchakra: Dit chakra ligt op je kruin. Het is het portaal naar het hogere bewustzijn, contact met je eigen spiritualiteit en oneindige wijsheid. (paars)