Cuppen

Wil jij heel graag van je schouder en nek problemen af, probeer dan de cupping methode eens. Ik heb al meerder mensen blij gemaakt hiermee. Weer pijnvrij en ruimte in het schouder- en nek gebied.

Cuppen is een therapeutische methode binnen de TCM. Vaak wordt het als onderdeel van een behandeling ingezet. …

Bij cuppen worden glazen bollen/kopjes (cups) op de huid van de cliënt geplaatst die zich vacuüm zuigen. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen af te voeren, met als gevolg een algehele ontspanning en pijnvermindering.

Geschiedenis:
Cuppen wordt al een paar duizend jaar toegepast in China, Tibet, Thailand en verschillende landen in Afrika. Echter de oudste geschriften en afbeeldingen van cuppen komen uit het oude Egypte van ongeveer 1500 voor Christus.

Cuppen kan onder andere worden toegepast bij:

  • nek- en schouderklachten
  • rugklachten
  • stress- en overbelastingsklachten
  • chronische pijnklachten en gewrichtsklachten
  • hoofdpijn en duizeligheid

Ik pas het cuppen ook toe in mijn behandelingen toe wanneer nodig. Het kan ook als losse behandeling toegepast worden.

Er zijn twee cup-technieken:

  • De therapeut drenkt een wattenbol in alcohol en steekt deze aan. Daarna wordt deze in de cup gehouden, zodat de lucht in de cup wordt verwarmd en uitzet. De cup wordt daarna snel op de juiste plaats op het blote lichaam aangebracht. Door het afkoelen van de lucht in de cup ontstaat een onderdruk en wordt de huid deels in de glazen bol gezogen. Door de onderdruk wordt de doorstroming in het weefsel versterkt.
  • De plastic cup wordt vacuüm gezogen door een pompje. Verder werkt het hetzelfde als bovenstaande techniek

Zo kan de cup een tijd blijven staan, er kan op- en af worden ge-cupt of de cup kan worden voortbewogen over het lichaam.
Na een cup-behandeling kan er een duidelijke verkleuring te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur kan variëren van licht roze tot diep paars.

De rode/paarse plek trekt na een aantal dagen weg en kan een gevoel geven van een blauwe plek. Je zult wel ervaren dat er ineens ruimte zit op de plek waar de boel gestagneerd was.

Alleen een cup-behandeling is €40
Toegepast in een andere behandeling dan €60

Meer informatie hierover en voor het maken van een afspraak klik hier