Dorn Therapie

Iedereen maakt wel eens een val, een misstap, ischias, of zomaar een verkeerde draai mee waardoor er wat verschoven wordt in de gehele wervelkolom. Soms corrigeert het lichaam dit zelf, en soms heb je daar wat hulp bij nodig. De gevolgen van langdurende verschuivingen zijn omvangrijk.
Er ontstaan dan ook blokkades rondom de gewrichten van de wervelkolom die dan op zich weer schade aan kunnen richten in het omliggende weefsel. Hierdoor kunnen dan weer orgaanfuncties verstoord worden.

De Dorn therapie is een subtiele en zachte methode om een beenlengte verschil op te heffen, een eventuele scheefstand van het bekken te corrigeren en rugwervels recht te zetten en weer mobiel te maken.
Door een klein beenlengte verschil of een scheefstand van het bekken/SI gewricht kunnen diverse ernstige pijnklachten ontstaan.

De kern van de Dorn-therapie is dat de wervels en een scheefstand van het bekken gecorrigeerd worden tijdens een zwaaiende beweging met arm of been die door u zelf gemaakt wordt. Dit maakt de kans op napijn of blessures heel klein.

Een Dorn therapeut kijkt ook naar de mens in zijn totaliteit. En niet alleen naar de beperkingen die van de lichamelijke functies, maar ook de geestelijke en emotionele gesteldheid van de mens.

Deze therapie is ontwikkeld door Dieter Dorn en Herman Koch en naar Nederland gehaald door Idelette Eijgenaar.
Bij haar heb ik ook de “Dorn Therapie” cursussen gevolgd en pas ik deze toe in een behandeling.

Behandeling:
Hierbij beginnen we met het beenlengte verschil op te heffen en daarna het bekken recht te zetten. Daarna worden alle rugwervels langs gelopen om te kijken of er daar ook een scheefstand aanwezig is.
De wervels die iets scheef staan worden met zachte druk van de duim weer op hun plaats gezet terwijl de cliënt met zijn arm of been ritmisch heen en weer zwaait. De Dorn methode corrigeert namelijk altijd in de beweging en daarom is het een niet pijnlijke manier van corrigeren en er wordt ook niets geforceerd.

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om de wervels permanent gecorrigeerd te krijgen.

Een Dorn behandeling kan afgesloten worden met een “Breuss massage”
Dit is een speciale wervel en rug massage die ook erg ontspannend werkt. De behandelde wervels en spieren krijgen door deze massage de kans zich aan de nieuwe, eigenlijk de natuurlijke, situatie aan te passen.

Behandeling en Intake Dorn behandeling en Breuss massage is €75
Dorn behandeling inclusief Breuss massage is  € 60
De behandeling duurt ongeveer 60-90 minuten.

Wil jij van je onverklaarbare rugpijnen af…?  Klik hier