Kennismaking

Aanmelden
Als je je aanmeldt (telefonisch of per email) voor een eerste kennismaking of behandeling, vraag ik je eerst om een intake formulier in te vullen en dat voor de behandeling aan mij terug te sturen. Op die manier krijg ik een duidelijk beeld van je klacht(en) zodat we samen een behandeling of behandelplan kunnen opstellen dat bij jou past. Afhankelijk van je klachten en van je eigen voorkeuren kun je kiezen voor een behandelvorm die bij je past zoals Shiatsu of een andere behandeling.

Privacy
Daarnaast is er door de Nederlandse regering beslist dat elke therapeut zich moet houden aan de “wet op de privacy” de AVG wet. Daarom krijg je bij het maken van een afspraak ook een aantal bijlages toegestuurd krijgt  die je getekend en wel weer mag terugsturen. Dit zijn de volgende documenten: een behandelovereenkomst , de AVG wet en de Algemene voorwaarden.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
Kijk voor de uitgebreide vergoedingen: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen#vergoedingen
De praktijk is aangesloten bij de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) –>  https://quasir.nl/zorggeschillen


Afhankelijk van de behandelvorm zit je op een massagestoel, lig je op een massagetafel.
Bij de meeste behandelingen kun je je gewone kleren aanhouden; ik vraag je wel iets aan te trekken wat gemakkelijk zit en niet knelt. Bij sommige behandelingen, en alleen als jij dat prettig vindt, behandel ik ook op de blote huid. Daarbij gebruik huidvriendelijke, anti-allergene massageolie.

Een behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf uur. De eerste behandeling duurt anderhalf tot twee uur, omdat we dan een intake gesprek hebben.
Na de behandeling blijf je nog even ontspannen liggen en krijg je een glas water om het lichaam te helpen de behandeling te verwerken.

Wat gebeurt er na de behandeling?:
Na de behandeling is het belangrijk om zoveel mogelijk te ontspannen en genoeg water en/of thee te drinken – liever geen zwarte thee, en even geen koffie.
Op die manier heb je het meeste effect van een energetische behandeling.

Hoeveel behandelingen mag ik hebben / heb ik nodig?
Bij de intake bepalen we samen in hoeveel bijeenkomsten / sessies ik jouw klacht ga behandelen. Na zes behandelingen, die steeds om de 2 weken plaatsvinden, moet je een duidelijke verbetering bij jezelf voelen/waarnemen.
Omstreeks de zesde behandeling bekijken we samen hoe we verder gaan – met een andere vorm of frequentie, of misschien besluit je even rust te nemen, of heb je op dat moment voldoende resultaat bereikt.

De eerste behandeling, inclusief het intake gesprek, verplicht je niet tot verdere behandeling. Bij energetische behandelingen is het erg belangrijk dat de cliënt en behandelaar een goed gevoel bij elkaar hebben, en dat je vertrouwen en rust ervaart bij de behandeling. Je kunt zonder kosten tot 48 uur van te voren een (vervolg-) behandeling afzeggen. Als je na de eerste behandeling besluit niet verder te gaan kun je dit per email of telefonisch laten weten.

De tarieven van de behandelingen staan onder aan elke (behandel-)pagina.